ONLINEXRIMA ΙΔΕΑ #3


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ BLOG

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το blogging είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη δική σας online επιχείρηση. Απαιτεί ελάχιστο κόστος έναρξης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και πιστό αναγνωστικό κοινό με την πάροδο του χρόνου και μόλις μάθετε πώς να κερδίζετε χρήματα από το ιστολογικό σας τότε θα έχετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα που θα συνεχίζει να έρχεται ακόμη και τις ημέρες που δεν ενημερώσετε σας blog.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσει ένα blog στο διαδίκτυο. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, το  Blogger, ή οποιοδήποτε άλλο site ελεύθερο χώρο που φιλοξενεί blogs για εσάς… Ή εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας blog με το δικό σας domain name.

Αν θέλετε να κερδίσετε ένα σοβαρό ποσό μέσω blogging, θα πρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο του blog σας – και αυτό είναι κάτι που οι free blogging λογαριασμοί δεν θα σας δώσει. Σας δεσμεύουν από τους όρους και τις προϋποθέσεις τους τα οποία συνήθως δεν δίνουν τη δυνατότητα να προωθήσουν ενεργά τίποτα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ένα blog μόνο και μόνο για να το διαγράψουν χωρίς προειδοποίηση μερικές εβδομάδες ή μήνες αργότερα.

Θα σας κοστίσει μερικά δολάρια για να αγοράσει το domain name σας και να δημιουργήσει ένα web server που θα φιλοξενήσει το blog σας, αλλά τα οφέλη θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα έξοδα που εμπλέκονται. Μπορεί κυριολεκτικά να είναι τόσο λίγα όσο $20 το χρόνο – με αυτόν τον τρόπο αγοράζετε απόλυτη ελευθερία.

Όταν είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε το blog σας θα πρέπει να επιλέξετε ένα καλό θέμα και τη διάταξη για αυτό. Μπορείτε να βρείτε μία που να έχει σχέση με το θέμα σας ή απλός κάποιο που να τραβάει το βλέμμα σας. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες πρότυπα που είναι διαθέσιμα για σας να τα χρησιμοποιήσετε – μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκαλύψει αυτά που θα ταιριάζουν καλύτερα στο θέμα σας.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό ερώτημα είναι τι πρόκειται να γράψετε στο blog σας. Εδώ όλα είναι πιθανά – μερικοί άνθρωποι γράφουν για τη ζωή τους γενικά, κάποιοι σχετικά με τις δουλειές τους, άλλοι για τα χόμπι τους, μερικοί λένε στον κόσμο για τα παιδιά τους και τι σημαίνει να είσαι γονιός, ενώ άλλοι γράφουν σχετικά με τον παράξενο κόσμο των celebrities. Αλλά για οποιοδήποτε θέμα και αν επιλέξετε να γράψετε πρέπει να είναι κάτι για το οποίο έχετε πάθος. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να  γράφετε για το θέμα αυτό αρκετές φορές την εβδομάδα, και αν δεν είστε ενθουσιασμένοι γι’αυτό, κάτι που θα φαίνεται μέσα από τα άρθρα σας – τότε και κανένας δεν θα ενθουσιαστεί αρκετά για να τα διαβάσει.

Εντάξει – έχετε το θέμα σας. Τώρα πρέπει να αρχίσετε να γράφετε τα άρθρα για το blog σας. Αν ρίξετε μια ματιά σε μερικά από τα blogs που είναι ήδη online, θα παρατηρήσετε ότι το μήκος των άρθρων ποικίλλει πολύ. Μερικοί άνθρωποι γράφουν μόνο σε μια παράγραφο ή δύο κάθε φορά, αλλά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν γράφετε λίγο παραπάνω από αυτό. Περίπου 400 με 500 λέξεις είναι αρκετές για ένα καλό άρθρο με πολλές πληροφορίες, μερικοί άνθρωποι γράφουν εξαιρετικά μεγάλα άρθρα με χιλιάδες λέξεις και θα μπορούσαν να ονομαστεί e-books(ηλεκτρονικό βιβλίο) με άλλο όνομα.

Αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε τη μορφή αυτού του blog, με την μικρή είσοδο στο blog που οδηγεί σε μεγαλύτερα άρθρα. Αυτό έχει το πλεονέκτημα να δίνει έμφαση σε πολλά άρθρα του blog στην αρχική του σελίδα , και οι αναγνώστες μπορούν στη συνέχεια να κάνουν κλικ και να διαβάσουν αυτά που τους αρέσουν περισσότερο.

Θα πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν πραγματικοί κανόνες, όταν πρόκειται για blogging. Με τον καιρό θα βρείτε φυσικά τι σας ταιριάζει καλύτερα, και το blog σας θα εγκατασταθεί σε ένα ωραίο μοτίβο έτσι ώστε εσείς αλλά και οι αναγνώστες σας θα το απολαμβάνουν. Θα βρείτε το χαρακτήρα σας και η προσωπικότητα σας θα αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια μέσα από τα άρθρα σας, μην προσπαθήσετε όμως να πάτε ενάντια σ’ αυτό το γεγονός γιατί αυτό είναι και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του blogging. Ούτως ή αλλιώς, είναι ένας προσωπικός λογαριασμός ενός ανεξάρτητου ανθρώπου με τη δική του ζωή και τις δικές του εμπειρίες, γι’αυτό δείξτε στους αναγνώστες σας αυτό που είστε! Θα αποκτήσετε ένα πιστό κοινό – και πολυάριθμο.

Τώρα αφού θέσετε το ιστολόγιό σας σε λειτουργία και το ενημερώνετε τακτικά, το επόμενο βήμα είναι να τραβήξετε την προσοχή όσο περισσότερων αναγνωστών μπορείτε.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να υποβάλετε το blog σας σε όσο το δυνατό περισσότερα sites κοινωνικής δικτύωσης (Facebook,Twitter,MySpace,LinkedIn,orkut,hi5…), δηλαδή δημιουργήστε κάποια προφίλ που να περιέχουν links που να οδηγούν στο blog σας. Ένας άλλος τρόπος χωρίς κόστος είναι να γράψετε μερικά δωρεάν άρθρα για διάφορα article directories(EzineArticles,HubPages,Squidoo,Articlesbase,Scribd) περιλαμβάνοντας στο τέλος κάθε άρθρου ένα link που οδηγεί στο blog σας, επίσης δημιουργείστε μια υπογραφή στο τέλος κάθε δημοσίευσης που κάνετε σε διάφορα φόρουμ στο Διαδίκτυο, καθώς επίσης και σε όλα τα email που στέλνετε . Όταν πραγματικά αρχίσετε να το σκέφτεστε, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να δαπανήσει τίποτα για να αποκτήσετε μεγάλο κοινό.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να έχει κέρδος το blog σας. Θα θελήσετε να κερδίσετε κάποια χρήματα από όλους τους επισκέπτες που θα αρχίσουν έρχονται, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να  κάνετε αυτό εύκολα. Η Google Adsense είναι ίσως η πιο γνωστή μέθοδος – μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα δωρεάν και να εμφανίζετε διάφορες διαφημίσεις στο blog σας για τις οποίες οι επισκέπτες ενδιαφέρονται. Με αυτό το τρόπο κάθε φορά που οι επισκέπτες κάνουν κλικ σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις.

Υπάρχουν επίσης πολλά sites που σας δίνουν την ευκαιρία να πληρώνεστε για κάθε άρθρο, σε συγκεκριμένο θέμα, που αναρτίζετε στο blog σας. Το Pay Per Post και το Review me είναι δύο τέτοια παραδείγματα, και θα σας πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για την αναθεώρηση ενός προϊόντος ή κάποιας ιστοσελίδας. Μπορείτε επίσης να αναθεωρήσετε και να συστήσετε τα προϊόντα άλλων ανθρώπων μέσω affiliate links που μπορείτε να εισάγεται σε άρθρα του blog σας, και να κερδίσουν ένα ποσοστό χρημάτων κάθε φορά που κάποιος αγοράσει αυτό το προϊόν.

Και μόλις είστε πιο καθιερωμένοι μπορείτε να παρέχετε διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας, και να ζητήσετε την αμοιβή που εσείς επιθυμείτε για αυτές τις διαφημίσεις . Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από τη δική σας τιμή;

Αλλά υπάρχει ένα τελευταίο βήμα που μπορείτε να κάνετε με το blog σας, αν σας αρέσουν οι συχνές αλλαγές σκηνικού. Μπορείτε να πουλήσετε το blog σας! Από τη στιγμή που είναι εγκατεστημένο και έχει αφθονία εσόδων και κίνησης, μπορείτε να πουλήσετε επί δέκα φορές τα μηνιαία έσοδα του.

Και τότε, μπορείτε να αρχίσετε ξανά με ένα εντελώς νέο θέμα!

Έτσι αυτό είναι τα κερδοφόρα blogs με λίγα λόγια. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες μην διστάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας παρακάτω . Και μόλις το κάνετε αυτό, ξεκινήστε τη δημιουργία του πρώτου blog σας ακόμη και σήμερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: