ONLINEXRIMA ΙΔΕΑ #7


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι αυτό που όλοι μας ψάχνουμε στο διαδίκτυο; Το βρήκατε – πληροφοριες. Και αν μπορείτε να τις παρέχετε σε όλα τα είδη των σχημάτων και μορφών, τότε θα πληρώνεστε για το σκοπό αυτό, ο οποίος θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μια εντελώς νέα καριέρα ως web συγγραφέας.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι online αγορές που έχουν ανάγκη για περιεχομένο. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλες αγορές στις οποίες θα μπορούσατε να μπείτε, όπως τα περιοδικά, αλλά μόνο το διαδίκτυο είναι που προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά για τους αρχάριους συγγραφείς.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αρχίσετε online αν θέλετε να κερδίζετε χρήματα γράφοντας; Ο λόγος είναι απλός – δεν είναι μόνο οι συντάκτες που χρειάζονται την δουλειά σας. Ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, οι άνθρωποι που αποστέλνουν γραπτά ενημερωτικά δελτία και αμέτρητοι άλλοι προσφέρουν θέσεις εργασίας είτε επειδή δεν μπορούν ή επειδη δεν έχουν το χρόνο για να το κάνουν μόνοι τους.

Γι’ αυτό το λόγο προσφεύγουν σε ιστοσελίδες όπως το Elance και το Get A Freelancer για να βρουν ανθρώπους που θα τους γράψουν τα άρθρα και το περιεχόμενο που χρειάζονται γι ‘αυτούς. Υπάρχουν θετικά αλλά  και αρνητικά στοιχεία στο γράψιμο για το internet. Δεν θα δείτε πολλές φορές το όνομα σας κάτω από το έργο σας γιατί συνήθως θα πρέπει να γράφετε για κάποιον άλλο, αλλά θα έχετε πολύ δουλειά αφού συνήθως η εργασίας σας θα έρχετε σε παρτίδες. Δεν θα έχετε πολλές φορές να γράψετε μόνο ένα άρθρο για παράδειγμα – μπορείτε να σας δώσουν μισή ντουζίνα, δέκα, είκοσι ή και ακόμη περισσότερο, έτσι τα χρήματα μπορούν να συσσωρεύονται σύντομα.

Τα καλύτερα σημεία για την εύρεση εργασίας είναι οι προαναφερθείσες ιστοσελίδες, αλλά μπορείτε επίσης να εξερευνήστε site με αγγελίες, όπως το Craigslist, για τις θέσεις εργασίας στη χώρα σας και σε άλλα μέρη του κόσμου. Υπάρχουν επίσης πολλές αλλές ιστοσελίδες σχετικές με το γράψιμο τις οποίες μπορείτε εύκολα να τις βρείτε με τη βοήθεια μηχανών αναζήτησης, ψάχνοντας για ”online writing jobs” ή κάτι παρόμοιο. Μην ξεχνάτε τις blogging θέσεις εργασίας. Εάν έχετε το δικό σας blog τότε έχετε ήδη εμπειρία blogging γι’ αυτό εγγραφείτε σε όσες περισσότερες μπορείτε. Οι συνεχόμενες δουλειές blogging προσφέρουν μόνιμη ροή εισοδήματος.

Το να ξεκινήσετε και να χτίσετε επαφές είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Διαλέγοντας θέσεις εργασίας για τις οποίες αισθανθείτε σίγουροι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε. Μετά από λίγο θα αυξήσετε την ταχύτητα σας και θα τελειώνετε την δουλειά σας γρηγορότερα και ευκολότερα. Σύντομα θα μάθετε να κάνετε ταχυδακτυλουργίες με την εργασία σας, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι προθεσμίες σας – αυτή είναι και η πιό ουσιαστική ικανότητα που θα πρέπει να αναπτύξετε για να γίνετε ένας από τους καλύτερους του χώρου.

Θα μπορούσατε επίσης να εργαστεί για μια ομάδα αν προτιμάτε. Αυτές οι ομάδες μπορούν να βρεθούν πολύ απλά μέσω μηχανών αναζήτησης και με ένα απλό e-mail και ανα πάσα στιγμή μπορείτε να ανακαλύψετε αν δέχονται νέους συγγραφείς. Αυτό κάνει τη ζωή ακόμα πιο εύκολη αφού δε χρειάζεται να ψάχνετε συνέχια για δουλειά – γιατί συνήθως παρέχεται από τον αρχηγό της ομάδας, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη ομάδα.

Αλλά μπορεί πραγματικά αυτή η δουλειά να παρέχει εισόδημα πλήρους απασχόλησης; Η απάντηση είναι ναι, αλλά η ταχύτητα και η ποιότητα είναι η ουσία. Εάν είστε αποδοτηκοί στη δουλειά σας τότε οι εργοδότες θα επιστρέφουν σε εσάς. Επίσεις θα σας πληρώνουν περισσότερα όσο θα ανεβαίνει το επίπεδο σας.

Θα χρειαστεί χρόνος για να έχετε αρκετή δουλειά ώστε να αφήσετε την τρέχουσα θέση εργασία σας και να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα ως web συγγραφέας, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, αν επιμενετε και ψάχνετε τις αγγελίες για δουλιές κάθε μέρα. Μην περιμένετε για να υποβάλετε τις αίτησεις σας για θέσεις εργασίας – κάντετο μόλις τις δείτε να εμφανίζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις το να τις προλαβαίνετε στην αρχή μπορεί να κάνει τη διαφορά .

Νομίζετε ότι το έχετε στο αίμα σας και πρέπει να γίνετε συγγραφέας; Αν ναι, υπάρχει μια τεράστια αγορά εκεί έξω που σας περιμένει. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτό, παρακαλώ αφήστε τα μηνύματα σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Εμείς σας ευχόμαστε μια καλή σταδιοδρομία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: